Projecten

Op deze pagina vindt u projecten in het buitenland waarbij de Vredeskerk zijdelings (via uitzendingen namens de kerken in Rotterdam-Zuid) of sterk (via eigen gemeenteleden) betrokken is.Afdrukken E-mailadres

Jaap en Janny Kok doen verslag over hun reis naar Zuid Afrika - 2012
- door Janny Kok -

Onder de indruk van de kracht,
blijheid en dankbaarheid
van mensen in moeilijke omstandigheden

foto: Jaap Kok en ds. Krüger laten zich bijpraten over de voortgang van de diverse projecten door Fundisisiswe directeur Elvin Simons (midden) en dr. Joop Lensink (links).

Jaap en Janny Kok hebben inmiddels veel reizen gemaakt door Zuid-Afrika. Mede door de goede contacten met Ds.Louis Krϋger (predikant in de Koningskerk op Feijenoord) zijn zij in de omgeving van Johannesburg bekend geraakt met diverse projecten.
Jaap en Janny waren in de afgelopen winter weer in Zuid-Afrika en reikten ons onderstaand stuk aan om u een globale indruk te geven van veel activiteiten die diverse invalshoeken hebben.
De heer Joop Lensink en zijn vrouw zijn al vele jaren daar actief.

Lees meer...
 
Afdrukken E-mailadres

Straatkinderen- en wezen project Soweto - 2011

                                                      alt

De St.Andrew’s church ( in het Nederlands: Andreas-kerk)
Het is een oecumenische kerk die juist de verworpen, verguisde en vergeten werkloze arbeidersmassa’s een heenkomen biedt. Het gebouw is een van de oudste in Johannesburg en staat aan de rand van de binnenstad. De kerk is inmiddels uitgegroeid tot een netwerkcentrum van ruim 20 andere kerken en christelijk sociaal maatschappelijk organisaties, verspreid over de stad en over Soweto. Allemaal zijn ze even arm, maar als leden kunnen zij sámen veel doen en ontwikkelen.

Lees meer...
 
Afdrukken E-mailadres

Fruit voor een kinderenhuis in Nepal

Zo begon het …
In het kinderhuis in Pokhara zijn ongeveer 60 kinderen, wees- en ook straatkinderen tussen de 4 en 14 jaar. Zij krijgen daar onderdak en 2 keer per dag eten. Een deel van de kinderen mag naar school. Een groot deel van de dag is er geen schoon water daar. Er is veel stroom uitval en ’s avonds, als het daar erg donker is, is er tussen 19.00 en 21.00 uur geen stroom en dus helemaal geen licht
Veel kinderen komen hevig verkouden in het kinderhuis. Fruit is ook voor hen heel gezond, maar onbetaalbaar. Daarom kocht Margriet op de markt 60 stuks fruit, appels en bananen voor omgerekend 4 euro.  Die  4 euro was heel veel geld. Want een  werknemer verdient daar 40 euro per maand.  Het vormde de aanleiding voor een actie in de kerken om geld in te zamelen voor gezond fruit.

Lees meer...