Gastenboek

In het gastenboek kunt u berichten achterlaten die door iedere bezoeker van deze website gelezen kunnen worden. Indien een e-mailadres wordt ingevuld, wordt dat niet getoond. Het is uitsluitend ter beschikking van de redactie van de website om, indien gewenst of nodig, persoonlijk te kunnen reageren op een schrijver.

Nota bene!

  • E-mailadressen worden niet gepubliceerd.
  • Aanstootgevende en/of beledigende teksten en onwelvoeglijke taal worden verwijderd, en de gebruiker wordt uitgesloten van verder gebruik van het gastenboek.
  • Kritische teksten zullen niet verwijderd worden, tenzij zij in strijd zijn met de vorige voorwaarde. Censuur is immers uit den boze.
  • Om uw bericht te kunnen plaatsen, moet u de code die onder het bericht staat overtypen in het vakje dat daar rechts naast staat. De code is hoofdlettergevoelig. Deze beveiliging (een zgn. captcha) is noodzakelijk om spamberichten in het gastenboek te voorkomen.
  • Omdat er toch te makkelijk spam in het gastenboek blijkt terecht te komen, is een extra filter toegevoegd: berichten worden pas geplaatst na beoordeling door de webbeheerder. Gewoonlijk worden de berichten 's avonds beoordeeld.


Titel:
Naam:
Email:
Inhoud:
code: Klik hier voor een nieuwe code, als deze niet goed leesbaar blijkt te zijn
   
 

Gast: verloren

Zag vandaag de aankoniging van "Die Forellen". Deze muziek heeft een speciale betekenis voor mij, dus ik kom zeker luisteren. En wie weet, kom ik ook mijn langverloren God weer een beetje tegen. (Dat bedoel ik niet respectloos.)

woensdag, 21 maart 2012

Irina Minsky: Oosters

Net zo min als men het heeft over de Westers-Katholieke Kerk, spreekt men over de Oosters-Orthodoxe Kerk.                           De eenheid van de Orthodoxe kerk ligt in het Orthodox zijn en wordt niet bepaald door het feit, dat men Servisch, Grieks, Russisch of Nederlands Orthodox is.

Dat geeft slechts de taal aan waarin wordt gecelebreerd.

dinsdag, 08 november 2011

A. Fokkens: via internet bijwonen kerkdienst

Goedenavond, Ik ben 46 jaar belijden lid geweest in de Morgensterkerk in Zuidwijk en heb ds Vroegindeweij 17 als mijn predikant meegemaakt. Ik ben 87 jaar momenteel slecht ter been en woonachtig in Oud-Beijerland. Op uw website zag ik dat op zondag 31 juni ds Vroegindeweij bij u voor gaat. Is het mogelijk deze dienst via internet bij te wonen.

Met vriendelijke groeten A.Fokkens

 

dinsdag, 26 juli 2011

A. Fokkens: via internet bijwonen kerkdienst

Goedenavond, Ik ben 46 jaar belijden lid geweest in de Morgensterkerk in Zuidwijk en heb ds Vroegindeweij 17 als mijn predikant meegemaakt. Ik ben 87 jaar momenteel slecht ter been en woonachtig in Oud-Beijerland. Op uw website zag ik dat op zondag 31 juni ds Vroegindeweij bij u voor gaat. Is het mogelijk deze dienst via internet bij te wonen.

Met vriendelijke groeten A.Fokkens

 

dinsdag, 26 juli 2011

Alexander Rochow: Dank u well

Dank u well for the great time with you during Taizé-meeting!

Best regards from South-Germany and may God bless you!

Alexander Rochow

donderdag, 13 januari 2011

Dick van Wijngaarden: Zoontje van de koster

In de hoogtij dagen van de Vredeskerk was mijn vader gedurende 17 jaar  koster van deze kerk. Waar nu wordt gekerkt was toen het wijkgebouw met zeven zalen. Ik heb hier een geweldige jeugd gehad en met vele vriendjes in en rond de Vredeskerk gespeeld. Recent heb ik een stukje over deze tijd geschreven in het blad "De oud Rotterdammer" met als titel (D)ik het zoontje van de koster, waar ik veel reacties op heb mogen ontvangen. Als ik op Zuid ben loop ik graag nog door mijn oude buurtje. Ik hoop snel een dienst bij te wonen om weer even in de sfeer te zijn van de tijd die mij zo heeft gevormd.

zondag, 10 oktober 2010

Nico de Wolff: Nostalgie

Ik vind het jammer, dat door het teruggelopen kerkbezoek de

Vredeskerk verkocht moest worden. Als kind ging ik regelmatig met mijn vader , die daar collectant was naar deze kerk.

Het doet mij nog steeds wat als ik nog af en toe op de Leede rijd.

Ik woonde vroeger in de Meiendaal, later 23 jaar in Barendrecht

gewoond en sinds 2 jaar woonachtig in het mooie Vrommshoop.

woensdag, 04 augustus 2010

Irene Kleijwegt: foto's liturgische bloemschikkingen2010

Beste redacteur/- trice,

Het lijkt mij wel leuk om foto's van de liturgische bloemschikkingen op de website te zetten. Kijk voor hoe dat in de Dorpskerk Barendrccht ging eens op hun website: Hervormde Dorpskerk Barendrecht. Onder vermeldeing van wie de foto's heeft gemaakt kan ik jullie daar wel aan helpen.

Kerkelijke groeten.

zaterdag, 03 april 2010

Eric Smeenk: Ziet er goed uit!

Ziet er netjes uit deze site. Ben benieuwd naar het definitieve resultaat. Veel succes er mee!

 

Eric Smeenk

zondag, 14 maart 2010

René van der Bie.: Geen koster maar Ouderling.

Bij mijn vorige E-mail naar jullie toe, schreef ik dat mijn vader koster was bij jullie kerk, maar helaas dat een vergissing want hij was geen koster maar ouderling bij jullie.

Nogmaals groetjes van René van der Bie.

woensdag, 11 november 2009

René van der Bie: Vredeskerk in de Oud-Rotterdammer en op ...

Harstikke leuk dat deze website bestaat, want ik was samen met mijn broer Hans en ouders vanaf 1980 lid van jullie kerkgemeente, terwijl wij oorspronkelijk van de N.H.Maranathakerk aan de Hillevliet waren. Dus jullie raden al hoe wij toendertijd bij jullie zijn gekomen. Mijn vader was dacht ik nog vanaf die tijd koster van jullie, ikzelf volgde de Zondagsschool en mijn broer zat toen bij de Jeugdkerk, ik heb overigens nog een foto van een dagje in de Loonse-en Drunense Dunen vlakbij de Efteling waar toendertijd als leeuw speelde. Zoals boven bij de titel vermeld staat, is dat ik op de Hyves een pagina heb gemaakt van jullie kerk, deze is de vinden op www.vredeskerk-rotterdam.hyves.nl, misschien zijn er gemeenteleden van jullie die misschien ook intresse ervoor hebben, ik hoor jullie reactie erover. Tot slot vermeld ik nog dat er gisteren een stukje in de Oud-Rotterdammer over iemand wiens vader tot 1968 koster van jullie kerk was geweest, misschien zijn er sommigen die dit stukje hebben gelezen.

Groetjes van oud Gemeentelid René van der Bie, van 1980-1984 nog woonachtig aan de Donkerslootstraat 125a.

woensdag, 11 november 2009

Gast: Reactie op website

Ziet er al leuk uit!

woensdag, 04 november 2009

 

Toon aantal